Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Απάντηση του συνδυασμού ΑΝΑΝΕΩΣΗ στο Δ.Σ της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ


Συνδυασμός ''ΑΝΑΝΕΩΣΗ'' της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε
Γ. Μιλτιάδη 24 Ξάνθη 67100 Τηλ/φαξ 2541070484 email: posoaeeananeosi@gmail.com
ΘΕΜΑ: Χρήση της επωνυμίας ''Συνδυασμός ΑΝΑΝΕΩΣΗ της ΠΟΣ-Ο.Α.Ε.Ε'' σε κείμενα του συνδυασμού.

Συνάδελφοι

Κατ' αρχήν είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι συντάξατε τρισέλιδη επιστολή για να ασχοληθείτε με ένα τόσο ασήμαντο θέμα όταν δεν έχετε πράξει κάτι ανάλογο για τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου μας. Αναλώνεστε με δευτερεύοντα ζητήματα εν μέσω του κυκεώνα που πλήττει τους συνταξιούχους της πατρίδας μας. Ωστόσο οφείλουμε για το καλό όλων των σωματείων να σας απαντήσουμε για στοιχεία που μάλλον αγνοείτε ή σκοπίμως αντιπαρέρχεστε.

Πρώτον: Η παράταξη ΑΝΑΝΕΩΣΗ αναφέρει σε κάθε έγγραφο της όπου κι αν αυτό αποστέλλεται ότι είναι ''Συνδυασμός ΤΗΣ ΠΟΣ-Ο.Α.Ε.Ε'' κι όχι Η ΠΟΣ-Ο.Α.Ε.Ε.

Δεύτερον: Η παράταξη ΑΝΑΝΕΩΣΗ αποτελεί μέρος της ΠΟΣ-Ο.Α.Ε.Ε και χρησιμοποιεί με προσοχή τη φράση ''Συνδυασμός ΑΝΑΝΕΩΣΗ της ΠΟΣ-Ο.Α.Ε.Ε'' κάτι που είναι πέρα για πέρα αληθές. Είχατε συνηθίσει να διαχειρίζεστε την ΠΟΣ-ΟΑΕΕ σαν τσιφλίκι σας. Σας θυμίζουμε ότι πλέον μέσα στην ομοσπονδία υπάρχουν δυο συνδυασμοί. Ως εκ τούτου
έχουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα να χρησιμοποιούμε την επωνυμία ''Συνδυασμός ΑΝΑΝΕΩΣΗ της ΠΟΣ-Ο.Α.Ε.Ε. ''

Τρίτον: Αναφέρεστε σε νόμιμα εκλεγμένους της ΠΟΣ-Ο.Α.Ε.Ε όταν έχει παραβιαστεί ο νόμος Στρατούλη κι οι εκλογές μας γίνανε χωρίς δικαστικό αντιπρόσωπο κατά παράβαση του νόμου περί εκλογών. Κατηγορείτε εμάς για μονομερείς ενέργειες πλην όμως είστε εσείς που σπεύσατε να καταθέσετε αίτημα στη Βουλή για ακύρωση του δικαστικού αντιπροσώπου στις εκλογές των συλλογικών οργάνων ερήμην του εκτελεστικού προεδρείου και του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τέταρτον: Εμείς είμαστε οι πρώτοι που δεν επιθυμούμε να μας ταυτίζουν με την σημερινή διοίκηση της ομοσπονδίας για πολλούς και διάφορους λόγους, συνεπώς να είστε βέβαιοι ότι με τίποτε δεν θα καπελώναμε τον ανεξάρτητο συνδυασμό μας.

Πέμπτον: Διαφέρουμε κύριοι ως προς την υποβολή της αίτησης που αφορά στις περικοπές των συντάξεων. Ήμασταν και είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές της συγκεκριμένης ενέργειας ως ένα μέτρο πίεσης προς την κυβέρνηση προκειμένου να πετύχουμε ό,τι καλύτερο για τους συνταξιούχους.

Θεωρούμε ότι θα έπρεπε να υιοθετείτε τις δράσεις του συνδυασμού ΑΝΑΝΕΩΣΗ της ΠΟΣ-Ο.Α.Ε.Ε που προάγουν το κύρος της ομοσπονδίας διότι είναι ωφέλιμες για όλους, δεν έχουν καμιά κομματική χροιά και δεν την υποβιβάζουν επ' ουδενί.
Το Δ.Σ του Συνδυασμού ΑΝΑΝΕΩΣΗ της ΠΟΣ-Ο.Α.Ε.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου