Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Νέα επιστολή προς τον πρωθυπουργό για τα αναδρομικά των συνταξιούχων του Ο.Α.Ε.Ε


Συνδυασμός ΄΄ΑΝΑΝΕΩΣΗ΄΄ της ΠΟΣ-Ο.Α.Ε.Ε
Γ.Μιλτιάδη 24 Ξάνθη 27/11/2018
Ξάνθη Αρ,πρωτ.19

Προς: Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ.Αλέξη Τσίπρα
Κοιν: Υπουργό Εργασίας & Κ. Ασφαλίσεων κ. Έφη Αχτσιόγλου
Υφυπουργό Εργασίας & Κ. Ασφαλίσεων κ. Αν. Πετρόπουλοο
Σωματεία-μέλη της ΠΟΣ.Ο.Α.Ε.Ε/ΠΟΣ-ΟΑΕΕ

ΘΕΜΑ: Επιστροφή αναδρομικών προς τους συνταξιούχους του Ο.Α.Ε.Ε

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ

Παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις πρόσφατες ομιλίες σας στο Μέγαρο Μουσικής και τη Βουλή των Ελλήνων και νιώσαμε χαρά κι ικανοποίηση όταν εξαγγείλατε την ψήφιση νόμου για την επιστροφή αναδρομικών ύψους 820 εκ. ευρώ προς τους ένστολους, γιατρούς, πανεπιστημιακούς και δικαστικούς λειτουργούς. Στη συνέχεια όμως διαπιστώσαμε έκπληκτοι νιώθοντας δυσφορία κι αγανάκτηση ότι παραλείψατε να αναφερθείτε στην ευάλωτη τάξη του συνόλου των συνταξιούχων και φυσικά και του ΟΑΕΕ κι αρκεστήκατε να μας πετάξατε, εν μέσω διθυράμβων, το κουτόχορτο της μη περικοπής των ήδη κουτσουρεμένων μας συντάξεων. Ωστόσο ακόμη κι αυτή η περίπτωση δημιουργεί συνταξιούχους δύο ταχυτήτων: Αυτούς που έχουν βγει στη σύνταξη πριν το Μάιο του 2016 κι αυτούς που βγήκανε μετά-καθώς και στους συνταξιούχους χηρείας- οι οποίοι έχουν υποστεί τις συνέπειες της εφαρμογήες του νόμου Κατρούγκαλου.

Σας θυμίζουμε
ότι μιλήσατε για αδικία σε βάρος των ένστολων, γιατρών και λοιπών ευνοούμενων πλην όμως σας διέφυγε ότι παρόμοια και κατάφορη αδικία διαπράχθηκε και σε βάρος του κλάδου μας. Είπατε επίσης ότι είναι η πρώτη θετική πράξη που δείχνει την έξοδο απο τα μνημόνια αλλά τα μνημόνια δεν ζημιώσανε μόνο τους άλλους κύριε πρωθυπουργέ ζημιώσανε κι εμάς τους ανήμπορους πλέον για εργασία που ξοδεύουμε μεγάλο μέρος της πενιχρής μας σύνταξης στους γιατρούς και σε πανάκριβα φάρμακα, συνεπώς μας λέτε κατάμουτρα ότι η έξοδος απο τα μνημόνια αφορά τους λίγους κι εκλεκτούς γεγονός που μας καθιστά φτωχούς συγγενείς και πολίτες τρίτης κατηγορίας.

Ωθείτε έτσι έμμεσα όλους τους αδικημένους συνταξιούχους να καταθέσουν αγωγές διεκδικώντας τα χρήματα που τους ανήκουν και έχουν παράνομα παρακρατηθεί. Κατηγορήσατε ευθέως τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι ψηφίσανε εκ των υστέρων νόμους για να ακυρώσουν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης σαν να μας λέτε ότι εσείς θα σεβαστείτε αυτές τις αποφάσεις, στη πράξη όμως τελικά μεροληπτείτε αφού καταθέτετε νόμο μόνο υπέρ μιας μερίδας πολιτών.

Κύριε πρωθυπουργέ με αυτή σας την παράλειψη μας εμπαίζετε κι εφαρμόζετε στη πράξη το διαίρει και βασίλευε, παραβιάζετε την ισότητα απέναντι στο Σύνταγμα της Ελλάδας καταλύοντας την ισονομία. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν υπήρξε σκοπιμότητα σ' αυτή την ενέργεια σας κάτι που θα πρέπει όμως να μας το αποδείξετε και έμπρακτα αφού όπως συνηθίζετε να λέτε: ''ό,τι είναι δίκαιο πρέπει να γίνεται πράξη''.

Ο συνδυαμός ΄΄ΑΝΑΝΕΩΣΗ΄΄ της πανελλήνιας ομοσπονδίας συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε σας καλεί να αποδώσετε έγκαιρα δικαιοσύνη διευρύνοντας την ισχύ αυτού του νόμου και υπέρ των συνταξιούχων. Μόνο τότε θα είστε πραγματικά πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και μόνο τότε το δίκαιο θα γίνει πράξη, διαφορετικά μας τοποθετείτε απέναντί σας και μας κατατάσσετε στους πολέμιους σας, γεγονός που μας αναγκάζει να εξαντλήσουμε κάθε νόμιμη και θεμιτή οδό για τη δικαίωση μας.

Με εκτίμηση το Δ.Σ του συνδυασμού ''ΑΝΑΝΕΩΣΗ'' της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ

Αθανασίου Χάρης
Βήτας Κώστας
Ζώης Γιάννης
Κιόρογλου Αντώνης
Μαούνατζης Στέλιος
Τσιακίρογλου Σωτήριος
Τσιφτσόγλου Κώστας
Τσούτσας Αστέριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου