Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Φιλοξενία επιστολών των προέδρων Χανίων και Ναυπλίου

Συνάδελφοι, το blog της ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ φιλοξενεί στο παρόν άρθρο τα κείμενα των προέδρων Χανίων και Ναυπλίου και θα είναι πάντα ανοιχτό σε κάθε δημοκρατική κι ελεύθερη από μικροκομματικά συμφέροντα φωνή που προασπίζει τα δικαιώματα του κλάδου μας. Μπορείτε να στείλετε και σεις στο e mail μας οτιδήποτε θεωρείτε ωφέλιμο για τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ κι εμείς θα το αναρτήσουμε αυτούσιο στον ιστότοπο μας.




ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ Ελευθ. Βενιζέλου 4 (Μέγαρο ΕΒΕΧ) ) 3ος όροφος - Χανιά
Τηλ. Fax. 2821059348 – Τηλ. προέδρου 6975747927

Προς : Την Διοίκηση της ΠΟΣ – ΟΑΕΕ
Κοινοποίηση: Συνδυασμό «ΑΝΑΝΕΩΣΗ» της ΠΟΣ ΟΑΕΕ
Γνωστοποίηση: Στους συναδέλφους των οργανώσεων μας.

Συνάδελφοι:
Αφορμή να επικοινωνήσω μαζί σας είναι ένα ακόμη ατόπημα της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας σε βάρος μας. Έχουμε ενημερωθεί από την παράταξη «ΑΝΑΝΕΩΣΗ» σχετικά με την υποχρέωση των οργανώσεων στην καταχώριση των στοιχείων των πραγματικών δικαιούχων στο μητρώο, έως τις 28 Νοέμβρη, διαφορετικά θα επιβληθεί πρόστιμο 10 000 ευρώ σε όποια οργάνωση δεν το πράξει. Η Διοίκηση της ΠΟΣ ΟΑΕΕ φαίνεται ενοχλήθηκε με την ενημέρωση της παράταξης «ΑΝΑΝΕΩΣΗ» σχετικά με την γνωστοποίηση του νόμου2443/20-6-2019 στις οργανώσεις μας, κατηγορούν και μέμφονται τον κ. Τσιακίρογλου και την παράταξή μας για την ανακοίνωση αυτή, υποστηρίζοντας ότι προσπαθούν την διάσπαση της ΠΟΣ ΟΑΕΕ. Η επιστολή που μας έστειλε η ΠΟΣ ΟΑΕΕ με email δείχνει πανικό, κατηγορώντας αδιακρίτως όσους έχουν διαφορετική αντίληψη και αντιμετώπιση των καταστάσεων. Όπως και να έχει, το ατόπημα τους είναι μεγάλο και δεν θα ξεχαστεί. Βέβαια για να ήμαστε ακριβείς μεγάλα λάθει, παραλήψεις και αστοχίες που εφαρμόζουν συχνά, φαίνεται ότι δεν τα καταλαβαίνουν και πορεύονται χωρίς να ενοχλούνται. Στα θετικά τους είναι οι μαχητικές διαδηλώσεις που οργανώνουν σε κάθε ευκαιρία στο ιερό πεζοδρόμιο, με την ΣΕΑ να έχει την ευθύνη τους, αδιαφορώντας για το κόστος, τις δυσκολίες και το αποτέλεσμα των αγωνιστικών αυτών κινητοποιήσεων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους της παράταξης « ΑΝΑΝΕΩΣΗ» για την άγρυπνη και αποτελεσματική διαφύλαξη των συμφερόντων μας.

Γιάννης Ντίλης Πρόεδρος συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νομού Χανίων Χανιά 13 – 11 - 2019




ΣΥΛ. ΣΥΝΤ/ΧΩΝ Τ.Ε.Β.Ε – Ο.Α.Ε.Ε
ΝΑΥΠΛΙΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ 10 & Μ. ΑΣΙΑΣ – ΝΑΥΠΛΙΟ – Τ.Κ 21100
ΤΗΛ. & ΦΑΧ: 27520 21998
E-mail:syl.synt.oaeenafpliou@gmail.com
Ημερομηνία : 09/11/2019

Προς : κ.κ Πρόεδρος & Μέλη Δ/Σ Π.Ο.Σ – Ο.Α.Ε.Ε
Αθήνα
Κοιν.: Προς όλα τα Σωματεία της Π.Ο.Σ – Ο.Α.Ε.Ε
Έδρες τους
Κύριοι Συνάδελφοι
Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχοντας προκύψει ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα για τα
Σωματεία Συνταξιούχων με μια εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία ζητούνται τα φορολογικά
στοιχεία του Προέδρου, του Γεν. Γραμματέα και του Ταμία κάθε Σωματείου με ημερομηνία
λήξης η 30.11.2019 και σε περίπτωση καθυστέρησης πρόστιμό της τάξεως των 10 χιλ. ευρώ, ως Δ/Σ της ΠΟΣ – ΟΑΕΕ δεν κάνατε καμία ενέργεια ως οφείλατε για την άμεση και σωστή ενημέρωση μας για το θέμα.
Αντί αυτής της ενέργειας σας μας στείλατε μία 3δέλιδη επιστολή στην οποία κατηγορείτε
τόσο τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου κ.Τσιακίρογλου όσο και το ψηφοδέλτιο < ΑΝΑΝΕΩΣΗ> και όσους συμμετέχουν σε αυτό κατηγορώντας τους ότι λένε ανακρίβειες και ψεύδη σε βάρος σας, ότι σας κάνουν εσωτερική αντιπολίτευση και ότι δεν έκαναν καμία από όσες ενέργειες αυτοί αναφέρουν ενώ έχουμε στα χέρια μας την επιστολή τους με την οποία μας έγινε ενημέρωση του θέματος , τις ενέργειες που θα πρέπει να κάνουμε, την πρώτη ημερομηνία κατάθεσης – η οποία έληξε – και την δεύτερη μετά την παράταση που εδόθη - χωρίς να γίνουν επιλογές των Σωματείων.

Κύριοι Συνάδελφοι
Θα πρέπει να καταλάβετε ότι δεν εκπροσωπείτε μερικές χιλιάδες συναδέλφους ούτε μερικά Σωματεία τα οποία ευρίσκονται στο δικό σας περιβάλλον. Εκπροσωπείται περίπου 2 εκ. συνταξιούχους – εάν τα εκπροσωπείται - εκ των οποίων όπως παρακολουθούμε καθημερινά οι περισσότεροι εξ αυτών παλεύουν μόνοι τους προσφεύγοντας στην δικαιοσύνη για να βρουν το δίκιο τους και από τις ενέργειες κάποιων εξ αυτών έχουμε τις μέχρι σήμερα αποφάσεις του ΣτΕ οι οποίες μας δίνουν κάποιες ελπίδες για την επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων συντάξεών μας και όχι από τη συχνή χρήση του <ιερού πεζοδρομίου> και των <κοινωνικών λαϊκών αγώνων>.

Κατόπιν των ανωτέρω ΖΗΤΑΜΕ να μας γνωρίσετε τους πραγματικούς λόγους που σας οδήγησαν σε αυτή σας την ενέργεια χωρίς να κυνηγάτε <φαντάσματα> και να βλέπετε όσους συναδέλφους δεν συμφωνούν μαζί σας ως εχθρούς της ΠΟΣ –ΟΑΕΕ, δικούς σας και του συνδικαλιστικού κινήματος.
Αφήστε τους ανεμόμυλους και κοιτάξτε να αλλάξετε τόσο τις δομές της ενημέρωσης από μέρους σας και σταματήστε να χρυσώνεται τα ΕΛΤΑ με συχνές επιστολές όταν όλα σχεδόν τα Σωματεία έχουν οργανωθεί με Υ/Η και μπορεί η αλληλογραφία σας να γίνεται ηλεκτρονικά. Επίσης οι συχνές ετήσιες συγκεντρώσεις που πραγματοποιείτε με μικρό αριθμό συμμετοχών περισσότερο κουράζουν παρά αποδίδουν τα αναμενόμενα δημιουργώντας και τεράστια έξοδα.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Συντ/χων ΤΕΒΕ - ΟΑΕΕ
Ναυπλίου & Περιχώρων
Αργυρόπουλος Παναγιώτης τηλ. Προέδρου 6944597030



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου