Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Η απάντηση της ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ στη διοίκηση της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ για το μητρώο πραγματικών προσώπων

Συνάδελφοι, η ΑΝΑΝΕΩΣΗ της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ πριν αρκετές μέρες, έγκαιρα έσπευσε να ενημερώσει τα σωματεία-μέλη της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ σχετικά με το μητρώο πραγματικών προσώπων όπως όφειλε να κάνει καταδεικνύοντας την αδυναμία της σημερινής διοίκησης της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ να πληροφορείται και να πληροφορεί τα μέλη της για όλα τα τρέχοντα ζητήματα κι όχι μόνο για συλλαλητήρια και πορείες όπως συνηθίζει μέχρι τώρα.

Αυτή η ενέργεια της ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ενόχλησε την διοίκηση της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ και την οδήγησε στη προσφιλή μέθοδο των ύβρεων εναντίον μας δίχως επιχειρήματα παρά μόνο το γνωστό ξύλινο λόγο που υιοθετεί προφανώς ως φερέφωνο κομματικών μηχανισμών.

Σας παραθέτουμε το κείμενο μας καθώς και την απάντηση μας στο κείμενο της διοίκησης της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ και υπενθυμίζουμε ότι θα είμαστε πάντα κοντά στους συνταξιούχους του κλάδου μας επάγρυπνοι, ετοιμοπόλεμοι σε κάθε δικαίωμα μας δίχως κομματικά συμφέροντα, υπεράνω χρωμάτων και κομμάτων.



ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗ της ΠΟΣ-Ο.Α.Ε.Ε

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 43-06/11/2019

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΊΑ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΣ-Ο.Α.Ε.Ε

ΚΟΙΝ.: ΠΟΣ-Ο.Α.Ε.Ε



ΘΕΜΑ: ΜΗΤΡΩΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ

Αγαπητοί συνάδελφοι

Διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά την αδυναμία και την ανεπάρκεια της διοίκησης της ΠΟΣ-Ο.Α.Ε.Ε να ενημερώνεται και να ενημερώνει άμεσα, όπως οφείλει, για καίρια και σημαντικά ζητήματα που αφορούν τα σωματεία της ομοσπονδίας μας.

Συγκεκριμένα: αυτές τις ημέρες έληξε η προθεσμία εγγραφής όλων των σωματείων της χώρας στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Προσώπων που θεσπίστηκε με το νόμο 2443/20-6-2019 κατόπιν Ευρωπαϊκής οδηγίας κι η αμέλεια της εγγραφής επισύρει χρηματικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000).

Σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο, κάθε σωματείο πρέπει να δηλώσει ηλεκτρονικά τα στοιχεία του Προέδρου, Γραμματέα και Ταμία του στο Μητρώο Πραγματικών Προσώπων.

Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ απ' τη στιγμή που πληροφορήθηκε το γεγονός κατέβαλε κάθε προσπάθεια, σε συνεργασία με την ΓΣΕΒΕΕ,ασκώντας πίεση προς το αρμόδιο υπουργείο, ώστε να δοθεί παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας, που όπως προείπαμε εξέπνευσε ήδη, και το αίτημα έγινε αποδεκτό, ενώ παράλληλα επιδιώκουμε και την απαλλαγή των σωματείων μας απο αυτή τη διαδικασία κάτι που συζητείται. Ως εκ τούτου ως νέα καταληκτική ημερομηνία ορίστηκε η 28η Νοεμβρίου 2019.

Όλοι εμείς που εκπροσωπούμε την ΑΝΑΝΕΩΣΗ είμαστε ταγμένοι να καιροφυλακτούμε για τα συμφέροντα των μελών της ομοσπονδίας μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, όπως πάντα, με την ίδια υπευθυνότητα κι όπως όλοι αντιλαμβάνεστε δεν αρκούν μόνο οι πορείες και τα συλλαλητήρια αλλά η διαρκής επαγρύπνηση κι η άμεση δράση.

Σας καλούμε, σε συνεννόηση με το λογιστή σας, όσοι δε το έχετε πράξει ακόμη, να προβείτε άμεσα στην εγγραφή του σωματείου σας στο σύστημα προς αποφυγή του δυσβάσταχτου προστίμου των 10000 ευρώ που θα βαρύνει όποιο σωματείο δεν συμμορφωθεί.

Με τιμή το Δ.Σ

Αθανασίου Χάρης
Βήτας Κώστας
Ζώης Γιάννης
Κιόρογλου Αντώνης
Μαούνατζης Στέλιος
Τσιακίρογλου Σωτήριος
Τσιφτσόγλου Κώστας
Τσούτσας Αστέριος

`
Υ.Γ Για οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε τον Σωτήρη Τσιακίρογλου στο 6944255240


ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣ-ΟΑΕΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Συνάδελφοι

Δύο ημέρες μετά την ενέργεια της ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ( 6/11/2019) να ενημερώσει όλα τα σωματεία για το ΜΗΤΡΩΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ η διοίκηση της ΠΟΣ ΟΑΕΕ εξέδωσε ανακοίνωση (8/11/2019) που ως συνήθως χρησιμοποιεί τη προσφιλή μέθοδο του ξύλινου λόγου και των ύβρεων εναντίον μας ενώ με το έγγραφο της στην ουσία καταλήγει να ακολουθήσει τη δική μας παρότρυνση προς τα μέλη της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ.

Είναι φανερό ότι για ακόμη μια φορά η σημερινή διοίκηση της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ τελεί υπό καθεστώς πανικού. Αντί να επικροτήσει την ενέργεια μας , η οποία καλύπτει το δικό της κενό, επιτίθεται με χαρακτηρισμούς πεζοδρομίου και λέει άλλα αντί άλλων για άλλη μια φορά.

Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ΑΝΑΝΕΩΣΗ είναι συνδυασμός μέσα στην ομοσπονδία που διαφυλάττει και προασπίζει τα συμφέροντα των μελών της και την αρμονική συνεργασία και δεν ασχολείται μόνο με τις παραλείψεις της σημερινής διοίκησης.

Με τιμή τα μέλη του Δ.Σ της ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ
Αθανασίου Χάρης
Βήτας Κώστας
Ζώης Γιάννης
Κιόρογλου Αντώνης
Μαούνατζης Στέλιος
Τσιακίρογλου Σωτήριος
Τσιφτσόγλου Κώστας
Τσούτσας Αστέριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου