Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Το ''Μανιφέστο'' του συνδυασμού ''ΑΝΑΝΕΩΣΗ'' της ΠΟΣ-Ο.Α.Ε.Ε




Αγαπητοί συνάδελφοι

Επειδή έχουν ειπωθεί πολλά σε βάρος μας απο διάφορα κέντρα αποπροσανατολισμού που προφανώς αισθάνονται ότι η κυριαρχία τους οδεύει προς το τέλος, θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα να μας γνωρίσετε καλύτερα, να επικοινωνήσουμε μαζί σας με κάθε τρόπο και να σας μεταφέρουμε τις ιδέες μας. Με απλά λόγια να σας πούμε ποιοι είμαστε και τι πρεσβεύουμε έτσι ώστε να διώξουμε την ομίχλη που προσπαθούν κάποιοι να βάλουν ανάμεσα μας με τρόπο παρασκηνιακό, εν κρυπτώ, διαδίδοντας ανυπόστατες και κακόβουλες φήμες μόνο και μόνο για να διατηρήσουν τις θέσεις τους, επειδή προφανώς δε μπορούν να είναι υπερήφανοι για το έργο τους.

Ιδού λοιπόν εν συντομία κάποιες απο τις θέσεις μας
γιατί θα ακολουθήσουν συναντήσεις με όλα τα μέλη σωματεία που επιθυμούν να ανταλλάξουν απόψεις μαζί μας με γνώμονα πάντα και μόνο τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του κλάδου μας.

  1. Είμαστε υπεράνω κομμάτων. Η ''ΑΝΑΝΕΩΣΗ'' δεν ακολουθεί καμία κομματική γραμμή και δεν υποστηρίζει καμία πολιτική παράταξη απ' όπου κι αν προέρχεται. Αυτό πρέπει να γίνει ξεκάθαρο και κατανοητό. Αποδεχόμαστε κάθε συνάδελφο ανεξάρτητα απο την πολιτική του ταυτότητα κι ιδεολογία αρκεί να επιθυμεί το γόνιμο διάλογο και το καλό όλων δίχως προκαταλήψεις και κομματικά στερεότυπα. Έτσι δηλώνουμε ευθέως ότι δεν είμαστε ούτε θα γίνουμε κομματικά φερέφωνα καμιάς παράταξης.
  2. Είμαστε διαφορετικοί. Η ''ΑΝΑΝΕΩΣΗ'' διαφέρει στο τρόπο που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των συνταξιούχων και προσεγγίζει ποικιλοτρόπως τα αρμόδια όργανα που νομοθετούν στη χώρα μας. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιεί κάθε μέθοδο-κι όχι μόνο πορείες διαμαρτυρίας και συλλαλητήρια, αλλά και τη τεχνολογία καθώς και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ώστε η φωνή μας να φτάσει στα πέρατα της πατρίδας μας κι αν χρειαστεί και στο Ευρωκοινοβούλιο. Διαθέτει τόσο τη τεχνογνωσία όσο και τις δημόσιες σχέσεις για να το πετύχει. Χρησιμοποιεί το διαδίκτυο κι όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το δυναμικό μπλόγκ της και τη σελίδα της στο Facebook προβάλλοντας τα αιτήματα μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας κι όχι μόνο. Κάθε κείμενο της αποστέλλεται άμεσα,όχι μόνο μέσω των ΕΛΤΑ, αλλά και μέσω φαξ και κυρίως μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε κάθε αρμόδιο όργανο, υπουργό ή δημοσιογράφο. Η ''ΑΝΑΝΕΩΣΗ'', όπως γίνεται αντιληπτό, εκφράζει την έντονη διάθεση και τις ικανότητες που κατέχει για να αγωνιστεί πιο μοντέρνα και πιο μαζικά, όπως άλλωστε οι καιροί πλέον το απαιτούν.
  3. Είμαστε διάφανοι. Η ''ΑΝΑΝΕΩΣΗ'' σέβεται το μόχθο κάθε μέλους κι είναι αδιαπραγμάτευτη θέση της η διάφανη οικονομική διαχείριση της Ομοσπονδίας κι η ενημέρωση όλων για κάθε έσοδο κι έξοδο λεπτομερώς με όλα τα απαιτούμενα παραστατικά. Έτσι ακόμη και ένα απλό μέλος θα είναι σε θέση να γνωρίζει που και πως ξοδεύεται κάθε ευρώ απο το ταμείο της Ομοσπονδίας, αλλά και που βρίσκονται οι κρατήσεις απο τις συντάξεις τους.
  4. Είμαστε υπέρ του δικαίου. Η ''ΑΝΑΝΕΩΣΗ'' διεκδικεί την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος του κλάδου μας, όταν η εκάστοτε κυβέρνηση νομοθετεί παράλογα, αλλά σέβεται κι επιθυμεί τη παράσταση δικαστικού αντιπροσώπου στις αρχαιρεσίες των οργάνων κάθε συλλόγου όπως ο νόμος επιτάσσει. Με απλά λόγια δεν σκύβει υποτακτικά το κεφάλι σε κάθε νόμο αν αυτός είναι ενάντιος των δικαιωμάτων μας αλλά αποδέχεται τη δικαιοσύνη ως αδιαμφισβήτητο παράγοντα εγγύησης της διαφάνειας κι εγκυρότητας των εκλογών μας. Αν ένας νόμος είναι άδικος και θίγει νόμιμα και θεμελιώδη δικαιώματα μας δε θα διστάσει να ακολουθήσει την οδό της δικαιοσύνης για να τον ανατρέψει.
    Τα μέλη του Δ.Σ
    Αθανασίου Θεοχάρης/ Βήττας Κωνσταντίνος/ Ζώης Ιωάννης/ Κιόρογλου Αντώνιος/ Μαούνατζης Στέργιος/ Τσιακίρογλου Σωτήριος/Τσιφτσόγλου Κωνσταντίνος/ Τσιούτσας Αστέριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου