Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Επιστολή του συνδυασμού ΑΝΑΝΕΩΣΗ της ΠΟΣ-Ο.Α.Ε.Ε προς τον Πρωθυπουργό



Ο συνδυασμός ΑΝΑΝΕΩΣΗ της ΠΟΣ-Ο.Α.Ε.Ε  ανέλαβε τη πρωτοβουλία να συντάξει και να αποστείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το φλέγον ζήτημα των συντάξεων. Στο άρθρο αυτό παραθέτουμε το ιστορικό αυτής της προσπάθειας καθώς κι αυτούσια την επιστολή η οποία κοινοποιήθηκε στην αρμόδια υπουργό, τα κόμματα της Βουλής των Ελλήνων και σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τηλεόραση, ραδιόφωνο και εφημερίδες και φυσικά στη ΠΟΣ-Ο.Α.Ε.Ε και σε όλα τα μέλη της
Ακολουθεί ενημερωτική επιστολή προς την ΠΟΣ-Ο.Α.Ε.Ε και τα μέλη-σωματεία κι εν συνεχεία η επιστολή προς τον Πρωθυπουργό.



Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε
Συνδυασμός ''ΑΝΑΝΕΩΣΗ''                                 Ξάνθη 09/10/2018
Μιλτιάδη Γεωργίου 24                                          Αρ. Πρωτ. : 14
Ξάνθη Τ.Κ 67100
Τηλ-φαξ 2541070484
email:posaoeeananeosi@gmail.com 

                                             Προς: Σωματεία-Μέλη ΠΟΣ-  Ο.Α.Ε.Ε
                                             Κοιν.: ΠΟΣ-Ο.Α.Ε.Ε


ΘΕΜΑ: Επιστολή απο την ''ΑΝΑΝΕΩΣΗ'' στον Πρωθυπουργό και τα Μ.Μ.Ε για τις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ


Αγαπητοί συνάδελφοι

Στο πρόσφατο Δ.Σ της ΠΟΣ-Ο.Α.Ε.Ε, που πραγματοποιήθηκε τη 3η Οκτωβρίου 2018, η ΑΝΑΝΕΩΣΗ κατέθεσε πρόταση δράσης για το φλέγον ζήτημα των συντάξεων που μας απασχολεί όλους έντονα. Συγκεκριμένα ως πρώτο βήμα συνταχθηκε απο μέρους μας επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα με κοινοποίηση προς το αρμόδιο υπουργείο, όλα τα κόμματα της Βουλής και όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης,εφημερίδες, τηλεόραση, ραδιόφωνο.

Δυστυχώς η ΠΟΣ-Ο.Α.Ε.Ε δια του προέδρου της κ. Παντελή Τάτση και της πλειοψηφίας που διαθέτει δεν έκανε δεκτή τη παραπάνω πρόταση μας. Επειδή η ΑΝΑΝΕΩΣΗ λειτουργεί αυτόνομα κι ανεξάρτητα απο μικροκομματικές σκοπιμότητες και με γνώμονα μόνο τα συμφέροντα του κλάδου μας θεωρεί ότι δε μπορεί να φιμώνεται μια δράση που αποβλέπει στο όφελος των συνταξιούχων.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως κάθε προσπάθεια προς τη σωστή κατεύθυνση είναι άκρως σημαντική κι απαραίτητη. Στους αγώνες μας κάθε ιδέα πρέπει να υλοποιείται για να πληθαίνουν οι φωνές μας και να ακούγονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με κάθε τρόπο και μέσο.
Γι αυτό αποφασίσαμε να προωθήσουμε την επιστολή μας και φυσικά να ενημερώσουμε όλους εσάς για το περιεχόμενο της μέσω φαξ κι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ακολουθεί η επιστολή του συνδυασμού ΑΝΑΝΕΩΣΗ προς τον Πρωθυπουργό, την υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τα κόμματα της Βουλής και τα Μ.Μ.Ε.

Με εκτίμηση

Τα μέλη του Δ.Σ του συνδυασμού ΑΝΑΝΕΩΣΗ της ΠΟΣ- Ο.Α.Ε.Ε

Υ.Γ Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Τσιακίρογλου Σωτήριο στο 6944255240





Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε
Συνδυασμός ''ΑΝΑΝΕΩΣΗ''
Μιλτιάδη Γεωργίου 24
Ξάνθη Τ.Κ 67100                                                  Ξάνθη 09/10/2018
Τηλ-φαξ 2541070484                                           Αρ.Πρωτ.: 12
                                                    Προς: Πρωθυπουργό της Ελλάδος 
                                                               κ.Αλέξη Τσίπρα

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ

Ως εκπρόσωποι του συνδυασμού ''ΑΝΑΝΕΩΣΗ'' της ΠΟΣ-Ο.Α.Ε.Ε παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κι αγωνία τις πολιτικές εξελίξεις όσο αφορούν στα ζητήματα του κλάδου μας. Επειδή όπως διαφαίνεται η κατάσταση παραμένει θολή- και μάλλον υπάρχει μια προσπάθεια εκφοβισμού των συνταξιούχων για επιπλέον μειώσεις των συντάξεων έτσι ώστε μια πιθανή διατήρηση τους στα σημερινά επίπεδα να προκαλέσει ενθουσιώδεις δηλώσεις νίκης της κυβέρνησης- θεωρούμε ότι δε πρέπει να παραμείνουμε αδρανείς κι απλοί παρατηρητές ενός παρασκηνίου που μπορεί να αποβεί επιζήμιο για τα δικαιώματα μας.
Θέλουμε να επισημάνουμε ότι οι μειώσεις των συντάξεων δεν αποτελούν διορθωτικό μέσο της οικονομικής ανάκαμψης του τόπου αλλά μάλλον το αντίθετο αφού προκαλούν ένα ντόμινο εξελίξεων αρχής γενομένης με τη μείωση του κύκλου εργασιών, καθώς μειώνεται η ροή του χρήματος στην αγορά, αυτό εν συνεχεία επιφέρει μείωση του φ.π.α και φορολογίας εισοδήματος με αποτέλεσμα μείωση των θέσεων εργασίας. Κατ' επέκταση επιβαρύνει το Ελληνικό δημόσιο με επιδόματα αλλά επίσης προκαλεί και τη μείωση των εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία γεγονός που πλήττει εργαζόμενους και συνταξιούχους καθώς τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων έχουν απο καιρό αποψιλωθεί.
Σας υπενθυμίζουμε ότι αποτελεί προεκλογική σας δέσμευση όχι μόνο η μηδενική μείωση των συντάξεων αλλά κι η επαναφορά τους στα προ κρίσεως επίπεδα μαζί με τη 13η και 14η σύνταξη που αφορούν στα δώρα και τα επιδόματα αδείας. Συνεπώς αν προβείτε σε νέα μείωση των συντάξεων τότε είτε δε θέλετε να τηρήσετε την υπόσχεση σας είτε έχετε χάσει το στόχο της οικονομικής ανόρθωσης του τόπου.
Σας καλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας ότι οι συνταξιούχοι όχι μόνο δεν αντέχουν άλλες θυσίες αλλά αιμορραγούν οικονομικά κι επιζητούν όσο ποτέ άλλοτε την επανόρθωση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους.

Με τιμή

Τα μέλη του Δ.Σ

Αθανασίου Θεοχάρης
Βήττας Κωνσταντίνος
Ζώης Ιωάννης
Κιόρογλου Αντώνιος
Μαούνατζης Στέργιος
Τσιακίρογλου Σωτήριος
Τσιφτσόγλου Κωνσταντίνος
Τσιούτσας Αστέριος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου