Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Πρόταση του συνδυασμού ΑΝΑΝΕΩΣΗ για τα άτομα τρίτης ηλικίας

Η ζωή δε σταματά με το πέρασμα στη σύνταξη και τη τρίτη ηλικία κι αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός που όμως δεν αρκεί να το θεωρούμε δεδομένο αλλά να δρούμε και προς αυτή τη κατεύθυνση.
Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ έχει ως άμεση προτεραιότητα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συνταξιούχων και γι αυτό κατέθεσε στο Εκτελεστικό Προεδρείο το παρακάτω κείμενο-πρόταση προς άμεση δραστηριοποίηση διερεύνηση κι υλοποίηση συγκεκριμένων προγραμμάτων.

Διαβάστε όλη την επιστολή




ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗ της ΠΟΣ-Ο.Α.Ε.Ε
ΠΡΟΣ: ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ της ΠΟΣ Ο.Α.Ε.Ε
ΚΟΙΝ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΜΕΛΗ της ΠΟΣ-Ο.Α.Ε.Ε

Ο συνδυασμός ΑΝΑΝΕΩΣΗ της ΠΟΣ-Ο.Α.Ε.Ε στο πλαίσιο των δημιουργικών δράσεων που έχει σχεδιάσει παρουσιάζει το παρακάτω θέμα-πρόταση στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Προεδρείου που θα πραγματοποιηθεί στις 22/01/2019 στην Αθήνα κι επιθυμεί να ενημερώσει γι αυτό όλα τα σωματεία-μέλη της ΠΟΣ-Ο.Α.Ε.Ε

ΘΕΜΑ: Εκπαίδευση ατόμων τρίτης ηλικίας στις νέες τεχνολογίες

Συνάδελφοι

Είναι γνωστό σε όλους ότι η τρίτη ηλικία αντιμετωπίζεται ως μια ανενεργή κατηγορία που θεωρείται παροπλισμένη κι αποσυρμένη απο τα κοινωνικά δρώμενα. Εμείς όμως που καθημερινά αγωνιζόμαστε για τα θεμελιώδη δικαιώματα του κλάδου των συνταξιούχων του Ο.Α.Ε.Ε ξέρουμε καλά πως αυτό όχι μόνο δεν ισχύει αλλά είναι κι επικίνδυνο και μόνο σαν σκέψη αφού στην ουσία μας θέτει στο περιθώριο. Ως εκ τούτου μέσα στις δράσεις της ομοσπονδίας μας πρέπει να συμπεριλάβουμε κι ότι προάγει την εκπαίδευση κι ενεργοποίηση των ατόμων τρίτης ηλικίας.

Προτείνουμε λοιπόν στο Δ.Σ της ΠΟΣ-Ο.Α.Ε.Ε να αναλάβει τη διερεύνηση ύπαρξης προγραμμάτων εκπαίδευσης ατόμων τρίτης ηλικίας στις νέες τεχνολογίες όπως είναι οι υπολογιστές , το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και το διαδίκτυο γενικότερα. Πιστεύουμε ότι το κύρος κι η εμβέλεια της ομοσπονδίας μπορεί να ωθήσει τους αρμόδιους φορείς να συνδράμουν ώστε αν δεν υπάρχουν τέτοια προγράμματα να δημιουργηθούν δωρεάν έτσι ώστε να επιτρέψουν και στους συνταξιούχους να παραμείνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας, να μην αποκοπούν επικοινωνιακά απ' αυτήν εξ αιτίας της χρήσης νέας τεχνολογίας αλλά να ωφεληθούν ποικιλοτρόπως απ' αυτή.

Στο πρόσφατο παρελθόν έχουν υλοποιηθεί προγράμματα δωρεάν εκπαίδευσης ατόμων τρίτης ηλικίας στη χρήση υπολογιστών με ευεργετικά αποτελέσματα για όσους συμμετείχαν τόσο σε επίπεδο διαπροσωπικών κι επικοινωνιακών σχέσεων όσο και σε ζητήματα νοητικής υγείας κι αποφυγή εγκεφαλικών δυσλειτουργιών όπως η άνοια και το αλτσχάϊμερ.
Συνάδελφοι αναμένουμε τις ενέργειες σας προς αυτή τη κατεύθυνση το συντομότερο δυνατό για να αποδείξουμε έμπρακτα σε όλα τα αρμόδια όργανα ότι οι συνταξιούχοι δεν απαιτούν μόνο τις συντάξεις που έχουν παρανόμως περικοπεί αλλά και το επίπεδο ζωής που δικαιούνται να απολαμβάνουν ως ισότιμα κι ενεργά μέλη της κοινωνίας.

Με τιμή τα μέλη του Εκτελεστικού Προεδρείου και μέλη του Δ.Σ του συνδυασμού ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Τσιακίρογλου Σωτήριος

Τσούτσας Αστέριος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου